A prop d’Andorra

tornar Andorra

A França

Ax-les-Thermes

Com el seu nom indica, aquest encantador poble és conegut pel seu balneari, sinó també per la seva estació d’esquí. Ax-les-Thermes és a 45 minuts des del Pas de la Casa i 1 h 30 de Tolosa. La població municipal era 1363 habitants (2010), 45 habitants/km2 per una superfície de 30.26 km².

Codi postal : 09110
Coordenades Geogràfiques: 42°43’13 » Nord – 1° 50’23 » Est

Orgeix

El Orgeix poble on es pot visitar la « Casa dels Llops », situat a la vall d’Orlu.

Que arriben des de Tolosa: sortida del poble Thermes, davant del pont, a l’esquerra: seguir la RD22, creuar el poble de D’orgeix, llavors Olrlu i a 3 km més enllà trobareu l’aparcament de visitants. Si arribeu a Andorra, a l’entrada de Thermes, després del pont, primera a la dreta.

Coordenades Geogràfiques: 42°41’16.8’’ Nord – 01°54’55.2’’ Est

Ornolac-Ussat-les-Bains

A prop Tarascon-sur-Ariège. Podeu visitar la cova de Lombrives, la cova més gran d’Europa. Molts circuits obert per a tothom. Accés per la RN 20.

Coordenades Geogràfiques : 42°49’24 » Nord – 01°36’59 » Est

Font Romeu

L’estació de Font Romeu, està obert tot l’any. Les seves pistes d’esquí, el poble, el forn solar, els banys calents, aquest poble és atractiu.

Coordenades Geogràfiques: 42°29’54 » Nord – 2°02’05 » Est

La Tour de Carol

Petit poble de la Cerdanya, on podeu agafar el tren groc per anar a Mont-Louis, a continuació, al llarg de la vall de la Tet per anar Villefranche de Conflent.

a Espanya

Os de Civis

Aquest enclavament espanyol, es troba a 1500 metres sobre el nivell del mar i és accessible per a Andorra.
Aquest poble és molt característica amb aquestes cases antigues i els camins de contrabandistes. Podreu sopar en un restaurant on els menús són desitjables i bons preus.

Sant Juan de Fumat

Petit poble que es mereix un desviament per anar a menjar al restaurant Cal Pauet, que serveix un menú específicament català.

Sant Juan de Fumat, és situat just després de la duana espanyola i prendre la direcció de Civis a mà dreta.

La Seu d’Urgell

És la primera ciutat després de passar la duana espanyola, capital de l’Alt Urgell, pertanyent a la província de Lleida a Catalunya. El seu bisbe és el co-príncep d’Andorra amb el President de la República Francesa.

El mercat en el matí de dimarts i dissabte al matí es produeix al voltant de la catedral. Aquí trobareu tots els productes típics de la regió. Equipat amb un gran patrimoni, com ara la catedral de Sainte-Marie construït l’any 1175, Seu d’Urgell és també un lloc per practicar activitats com el ràfting, Ciclisme, pesca, etc.

La seva població és de 13.063 habitants (2009), 846 hab./Km², una superfície de 15,44 km².

Coordenades Geogràfiques: 42°21’28 » Nord – 1°27’31 » Est

Coll de Nargo

Aquest poble és part de la comuna de l’Alt Urgell, situada a la província de Lleida. Hi ha un llac artificial molt bonic i el paisatge és magnífic. També podeu visitar Organyà, en el camí de tornada, conegut per la seva xarcuteria molt bona.

 


tornar Andorra